З наданням Томосу в Україні святкування Різдва Христового може бути перенесене на 25 грудня

Якщо Україні буде надано Томос про автокефалію Української православної церкви, країна відзначатиме Різдво Христове 25 грудня, з тієї причини, що Константинопольська церква живе за григоріанським календарем.

Про це повідомляє “Znaj.ua”. Архієрей Константинопольського патріархату, представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді Церков, доктор богослов’я архієпископ Тельміський Іов заявив, що українська автокефальна церква, яка отримає Томос після об’єднавчого Собору, носитиме назву “Православна Церква в Україні”.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко прокоментував суть договору, підписаного між президентом України і Вселенським патріархом пояснив, котрий є однією із гарантій надання Томосу.

Він розповів, що в угоді прямо говориться про створення незалежної церкви, якій надається Томос про автокефалію.

Вселенський патріархат, за словами Павленка, в першу чергу сприятиме зв’язкам цієї церкви зі вселенським православ’ям. Саме для цього ґрунтується місія Вселенського патріархату – ставропігійне представництво, яке буде діяти у Києві Андріївської церкви і буде свого роду посольством.

Нагадуємо, що григоріанський календар було запроваджено 4 жовтня 1582 року Папою Римським Григорієм XIII. Зараз цей календар ухвалений, як міжнародний стандарт.