Речі, які категорично не можна робити перед дітьми

Діти дивляться на своїх батька і матір, і переймають від них поведінку, манери і спосіб життя. Тому батьки повинні не просто розповідати дітям, як жити, а показувати це на своєму прикладі. Саме батьки (а не вчителя, няні або бабусі) повинні виховати сина працьовитим, добрим і чемним, і навчити дочку цінувати себе, інформує Ukr.Media.

Обов’язки батьків – це найскладніший, але найвідповідальніший обов’язок у світі. Але він полягає в тому, щоб виховати в дитині якомога більше позитивних якостей. І всі вони прищеплюються з дитинства і на своєму власному прикладі.

Якщо ви хочете, щоб вони любили прогулянки на свіжому повітрі, ходіть гуляти з ними. Хочете, щоб вони були привітні з оточуючими, будьте такими.



Не хочете, щоб вони вживали лайливу лексику – стежте за своєю мовою. Будьте впевнені, що якщо ви палите або випиваєте – ваші діти будуть робити це, коли виростуть. Вони поглинають весь досвід батьків без розбору, не фільтруючи, що добре, а що погано.

Що не можна робити перед дітьми

Не коментуйте і не ображайте інших людей

Обговорювати людей за спиною в принципі негарно, і дуже погано, якщо ви робите це в присутності своїх дітей. Особливо, якщо ви не хочете псувати відносини з людиною.

Діти обов’язково запам’ятають все сказане, і в самий невідповідний момент можуть висловитися і поставити вас у незручне становище. Уникайте сарказму або насмішок – діти швидко підхоплять цю манеру, але вона може перешкодити їм взаємодіяти з людьми.

Не критикуйте свого партнера

Критикувати чоловіка (або дружину) в присутності дітей – це підривати його авторитет. Як би не було, діти повинні шанувати своїх батьків, але якщо вони будуть чути образи і критику, то засумніваються в значущості авторитету. І коли виростуть, будуть так само поводитися зі своїм партнером.

Якщо ви дійсно хочете щось сказати своєму партнерові, робіть це, коли залишилися вдвох. У присутності дітей розмовляйте мирно і з повагою.

Не втрачайте самовладання

Кажуть, що терпіння – це чеснота. Будьте терплячі і витримані, і не нервуйте через дрібниці. Особливо це стосується ваших дітей. Юні дослідники світу цікавляться багатьма речами, вони ставлять величезну кількість запитань і не відстають, поки не отримають відповіді.

Дитинство – це час, який перевіряє вас як батьків. Вічно розкидані іграшки, крихти на підлозі, метушня і крики кого хочеш виведуть з себе. Але тим не менш, намагайтеся не нервувати. І особливо уникайте зривів на дітях і роздратування, якщо вас розлютив хтось інший.

Не ігноруйте дітей

Так, у дітей буде багато запитань і відповідати на них може виявитися досить стомлюючим. Але знову ж, терпіння – це ключ. Відповідайте їм, або вони будуть задавати питання іншим людям, можливо, не настільки, надійним. Крім того, коли вони хочуть поговорити з вами, приділіть їм час, щоб послухати їх і дати пораду.

Хто може бути кращим слухачем, ніж батьки?

Не використовуйте гаджети постійно

Телефони, планшети та інші гаджети використовують всі. Тим не менш, для дітей повинні бути встановлені обмеження, і це потрібно показувати на своєму прикладі.

Адже якщо мама постійно сидить в телефоні, то і дитина захоче робити так само. У будь-якому випадку, занурення у віртуальний світ має бути дозованим. Відпускайте їх грати на вулицю, спілкуватися і веселитися з іншими дітьми.

Не брешіть

І, нарешті, не брешіть, і це стосується і “білої” брехні. Біла брехня – це коли ми брешемо про те, щоб уберегти від наслідків. Але звичка брехати дуже швидко переймається, і незабаром ваші діти будуть віртуозно обманювати вас щодо і без приводу. Уникайте брехні щоб то не сталося! Тому що неприйняття брехні закріплюється у дітей до 6-річного віку.