Побиті вікна, бруд і голод: соцпрацівники розповіли, чому забрали 7 дітей з родини буковинців

Невипраний одяг, розбиті вікна у кімнаті, навкруги будинку сміття та скло – у таких умовах виховувала сімох дітей родина на Глибоччині.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, на неблагополучну сім’ю рік тому звернули увагу у сільській амбулаторії.

Медики зауважили, що родина живе в одній кімнаті, в якій не прибрано, суцільний безлад, діти брудні, голодні, часто хворіють простудними захворюваннями. Батьки не звертаються вчасно до лікаря, на відповідні попередження не реагують.

“Протягом року служба у справах дітей Глибоцької райдержадміністрації спільно із ЮП Глибоцького ВП Сторожинецького ВП ГУНП в Чернівецькій області, Глибоцьким РЦСССДМ та фельдшером сільської амбулаторії неодноразово відвідували сім’ю. Під час обстежень відзначили, що умови проживання дітей в сім’ї були неприйнятними – на семеро дітей та двох дорослих два ліжка, частина вікон розбиті, в будинку не прибрано та брудно, на підлозі лежав брудний одяг та сміття, спальна білизна брудна, навкруги будинку сміття та розбите скло”, – ідеться у дописі.

У результаті Глибоцький районний суд ухвалив рішення щодо відібрання дітей без позбавлення батьківських прав. Малюків із сім’ї вилучено.

Згідно моніторингу, здійсненого службою у справах дітей облдержадміністрації, за 9 місяців поточного року в області за рішенням суду 32 дітей відібрано від батьків, яких позбавлено батьківських прав, та 14 дітей відібрано від батьків без позбавлення батьківських прав.