«Нам усім потрібна мама»: чернівчанка, у якої троє дітей, потребує допомоги у боротьбі з раком

Чернівчанка Вікторія Маланич, у якої виявили онкозахворювання, потребує допомоги небайдужих. Надію на одужання дали німецькі лікарі, проте сума виявилась непідйомною для сім’ї.

Як розповіла кореспонденту molbuk.ua сестра жінки Галина Жарюк, взимку Вікторія відсвяткувала 45-річчя, а згодом у неї почався постійний кашель. Обстеження нічого не показували.

“Зважаючи на те, що вона 12 років тому лікувалась від туберкульозу, вона дуже переживала, що він повернувся. Бо симптоми були подібними. Лікарі казали кожен своє: бронхіт або взагалі “не шукайте собі болячок”.



У серпні в неї почала боліти спина, проте було не до того, бо першого вересня у Насті (старшої дочки,– авт.) було весілля. Через кілька днів після того вона зробила комп’ютерну томографію, і там лікарі поставили знак питання, – розповідає Галина. – Ніхто не хотів вірити, почалися додаткові обстеження. Вирішили поїхати в Київ, до інституту пульмонології. Зробили біопсію – це найточніший аналіз тканин. Виявили рак легенів третьої стадії”.

Після цього Вікторію скерували до інституту раку, де не дали жодної надії. Саме тому сім’я почала шукати порятунок за кордоном.

“Нас троє в сім’ї, найменшій сестрі сім років, і нам всім потрібна мама. Лікарі порадили звернутись до лікарні в Мюнхені, що ми й зробили, там нам дали “зелене світло” на лікування, але коли ми почули ціну, страх взяв гору над емоціями. Ми були безсилі в цій ситуації, адже ми проста сім’я. Нам неймовірно необхідна допомога, навіть маленька сума є для нас значимою”, – розповіла донька Вікторії Анастасія.

За словами Галини, в Німеччині лікарі були здивовані, адже подібний діагноз майже не зустрічається у тих, хто не палить. Пухлина різко збільшувалась.
Зараз жінка проходить імунотерапію.

“Лікування дуже дороге. Таблетована терапія на місяць коштує три тисячі євро. Надалі потрібна буде ще хімія. Лікуватись потрібно буде рік-два, щоби побороти хворобу, – зазначила жінка. – За місяць лікування є покращення, останні аналізи показали позитивну динаміку. Тож надія є, але потрібна допомога усіх, хто може”.

Реквізити для допомоги:
картка ПриватБанку 5168757375683135, Маланич Вікторія