Експеримент шведських столів. У Чернівцях школярів годують з іржавого посуду

Три роки тому у школах Чернівців вирішили запровадити своєрідний експеримент – харчування учнів за системою «шведського столу». Для цього навіть закупили спеціальне обладнання, на яке витратили 100 тисяч гривень.

Однак такі експеримент із харчуванням школярів далеко не виправдали себе, адже вже через деякий час дорогі марміти та столипочали іржавіти у школах, а учнів таки продовжували годувати з того посуду. Про це на своїй сторінці у суспільній мережі facebook повідомила депутат Аліна Олевич.

Пам‘ятаєте «суперексперимент» Каспрука і Мартинюка 2015-го року, коли в школах запровадили «шведські столи»?Тоді у трьох ЗОШ: №6, 16 та 28 – дітей почали годувати сніданками за такою системою. Ініціатори гучно на телекамери заявляли про переваги даного харчування: діти обирають страви за бажанням та лише таку кількість їжі, яку з‘їдають. Крім цього, перевагами називали і постійний підігрів їжі. Досвід, мовляв, перейняли у Молдови.



– пише пані Аліна, – Так от, за спеціальне обладнання (марміти, столи) тоді заплатили майже 100 тисяч гривень! У результаті експеримент провалився, адже з`ясувалося, що 50% їжі у школах просто йшли у смітник. Я спілкувалася з працівниками харчоблоків, там кажуть: користуватися цим обладнанням їм не дозволяють, хоча воно за актами передано їм (можна було б використовувати їх, як роздачу). Але й продавати управління освіти ці прилади теж не поспішає. Так воно і припадає пилюкою та ржавіє вже майже півтора року! Лежать собі 100 тисяч гривень, і нікому в управлінні освіти до них діла нема…», – йдеться у дописі.

Джерело.