Слава Рабинович: Артисти на борту Ту-154 летіли в Сирію, щоб співати і танцювати на останках загиблих там дітей

Президенту Росії Володимиру Путіну і його організованому злочинному угрупованні (ОПГ) невигідні теракти, пов’язані з війною в Сирії. Таку думку виданню “ГОРДОН” висловив російський фінансист і блогер Слава Рабинович, коментуючи крах російського літака Ту-154.

34_tn
“Я не фахівець, тому не можу судити – теракт це був чи ні. Інша справа, що ряд експертів з авіації стверджують, що руйнування літака такого характеру в повітрі, як правило, не відбуваються. У них є підозри, що це дійсно був теракт . Причому я не здивуюся, якщо через два тижні нам оголосять, що причиною катастрофи літака став саме терористичний акт. Але Путіну і його ОЗУ абсолютно не потрібні ніякі теракти.



Особливо якщо вони пов’язані з війною в Сирії. Те, як ведеться розслідування і як російське народонаселення інформується про те, що сталося, є типовим прикладом деградації держави і його розпаду “, – зазначив Рабинович.
Він акцентував увагу на тому, що після катастрофи літака над Єгиптом у 2015 році громадянам РФ тривалий час також не надавали вичерпну інформацію про трагедію.
“Коли в 2015 році розбився літак над Єгиптом, людям просто морочили голову. Загиблі мали сім’ї, друзів, родичів і колег, які перебували в повному невіданні – вони не знали, чому і за яких обставин загинули близькі їм люди. В нормальній державі, коли відбуваються такі речі, організовують парламентські слухання. У нас нічого подібного не було ні коли вбили опозиціонера Бориса Нємцова, ні коли впав літак над Єгиптом і, природно, нічого не буде зараз. Більш того, велика частина ключової інформації напевно буде прихована від населення РФ ” , – підкреслив Рабинович.
На його думку, виступ російських артистів в Сирії мала носити пропагандистський характер.
“Потрібно сказати, що це був літак міноборони, який летів на так звану спецоперацію – провести передноворічний концерт в Алеппо. Як і будь-яка спецоперація, вона повинна була бути покрита мороком. Кремль послав до Сирії літак з артистами, які є військовослужбовцями, а також своїх пропагандистів. Про цей концерт ніхто нічого не повинен був знати заздалегідь. Абсолютно чітка пропагандистська спецоперація. А потім, коли цей концерт відбувся б і був знятий кремлівськими телеканалами, його показали б по телевізору. Це представили б як “тріумф” російської армії, “яка звільнила “Алеппо. А народонаселення РФ сказали б – ось яка справедлива путінська армія”, – заявив Рабинович.
Він зазначив, що російські артисти збиралися виступати в населеному пункті, де загинула велика кількість людей, серед яких були і діти.
“Замість усієї цієї спецоперації сталася чергова жахлива трагедія. В цьому винен Путін і його ОЗУ, так як військові взагалі не повинні були туди летіти. Якщо вже Росія і хотіла б нормалізувати ситуацію в Сирії, то вона повинна була діяти в якості постійного члена Ради безпеки ООН в складі однієї з двох коаліцій. Одну з них очолюють США, другу – Саудівська Аравія. А РФ діє поза цими військових коаліцій, причому варварськими способами, через які загинуло безліч людей. Артисти на борту Ту-154 летіли в Сирію, щоб співати і танцювати на останках загиблих там дітей “, – підкреслив Рабинович.
Він вважає, що крах Ту-154 в будь-якому випадку пов’язано в військовою кампанією РФ в Сирії.
“Само по собі катастрофа літака жахливо, але його пасажири мали право вибору. Вони знали, куди летять. Вони розуміли, що отримають гонорари за це відрядження. Це напевно знали і їх сім’ї. Але все це накрилося трагічним мідним тазом. У новорічній сітці передач цього пропагандистського концерту не буде. Замість цього оголошений траур. І тепер ми будемо варитися в новинах на тему – чи був це теракт? Якщо так, то хто міг це організувати? І, як наслідок, виникає ще одне питання – а наша чи це війна і якого хрена Росія взагалі там робить? Не забувайте про вбивство посла в Туреччині. Ці події йдуть у зв’язці. Катастрофа літака в будь-якому випадку пов’язане з Сирією “, – резюмував Рабинович.
Літак Міноборони РФ, на борту якого знаходилися російські військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова і представники російських ЗМІ , що летіли на новорічний концерт в Сирію, зазнав аварії 25 грудня в Чорному морі. Всього на борту знаходилися 92 людини.
Комісія з розслідування причин катастрофи схиляється до версії технічну несправність в якості основної причини аварії. Деякі експерти припустили, що раптово перерваний політ лайнера може свідчити про вибух на борту. При цьому ФСБ РФ заявила, що ознак теракту або диверсії на борту Ту-154 немає .
Слідком РФ порушив справу за статтею “Порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки”.