На Тернопільщині звідусіль чатує небезпека

На Тернопільщині захворюваність на кір сягає високої позначки. Через спалахи цієї хвороби вже закрили один навчальний заклад. Через спалах кору у вісьмох студентів, на карантин закрили Теребовлянське вище училище культури. Наразі, карантин оголосили до 21 листопада, проте навчання розпочнуть тільки тоді, коли епідемічна ситуація буде стабільною.

 

 

«Епідемічна ситуація щодо кору залишається неблагополучною, оскільки виявляємо нові випадки і спалахи цього захворювання. Тільки у жовтні зареєстровано більше трьохсот випадків кору, порівняно з вереснем, це удвічі більше. На жаль, ситуація з кором неблагополучна, триває ріст захворюваності.



У 2018 році в області на кір захворіло понад 2000 осіб. Наразі зафіксовано два спалахи кору у Монастириському і Теребовлянському районах. На жаль, Тернопільщина – одна з областей в Україні – де найбільше хворих на кір», – розповідає завідувач відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Також, у селищі міського типу Коропець, Монастириського району, лікарі виявили спалах кору у трьох учнів, повідомляє «Медіатор». Вони навчаються в обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою.

 

Джерело.