У Тернополі вшанували героїв Небесної сотні

З нагоди Дня Гідності і Свободи у Тернополі вшанували героїв Небесної сотні. Громадськість, ветерани АТО, учасники Євромайдану та Революції Гідності, батьки загиблих героїв, представники влади колоною вирушили від Архикатедрального собору до площі Героїв Євромайдану. Саме там відбувся мітинг-реквієм.

 

На урочистостях з нагоди Дня гідності і свободи зібралося понад півтори тисяч краян. Усі згадували про початок Євромайдану у Тернополі, а також вшанували героїв Небесної сотні. Під час Революції Гідності загинуло більше сотні українців, тисячі зазнали поранень. Серед героїв Небесної Сотні – шестеро жителів Тернопільщини: Олександр Капінос, Устим Голоднюк, Назар Войтович, Василь Мойсей, Ігор Костенко, Тарас Слободян.

Як зазначив представник Самооборони майдану Тернопільщини Іван Ковалик, п’ять років тому українці були там, де мали бути, а також робили те, що мали робити.



«Повірте, ми ні про що не жаліємо», – зазначив Іван Ковалик.

Прийшли на урочистості і батьки загиблих героїв Небесної Сотні. Марія Слободян, мати загиблого героя Тараса Слободяна, каже: «Втрата дитини – то найважче, що може трапитися, і час цієї рани не лікує. Ми зблизилися з іншими батьками героїв, спілкуємося з ними, підтримуємо один одного. Молимося за тих хто воює, за Україну, щоб мир нарешті настав».

Голова облдержадміністрації Степан Барна наголосив: «Ми повинні берегти у наших серцях безцінний подвиг наших героїв».

«Ми повинні пам’ятати ціну нашої Свободи і Гідності! Подякувати тим, хто першим переступив через страх і повів за собою інших, хто своєю щоденною працею зробив можливою боротьбу та хто ціною власного життя пробудив у людей почуття єдності та гідності», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Джерело.