Тернополянин розповів, чому ця п’ятниця для нього виявилася справді “чорною”

Сподіваючись від життя одного, люди часто одержують від нього цілком протилежне. Зіткнувшись із власним розчаруванням, іноді доводиться починати цінувати тиху привабливість буденності.

Своїм розчаруванням та переосмисленням пережитого поділився і тернополянин Марко Клевець.

“Чорна п’ятниця, чорна п’ятниця – ось уже кілька днів більше нічого не чути. Розпродаж, шалені знижки, значна економія для сімейного бюджету. На фоні чорної п’ятниці навіть прийняття бюджету і підписання Президентом Закону про “євробляхи” відійшли на задній план.

Я ж готуватися до цього дня почав заздалегідь. Обійшов кілька тернопільських магазинів, приглянув, що саме мені б хотілося придбати значно дешевше.



І ось цей день прийшов.

Прокинувся раненько, поснідав пісненько, адже гроші відклав на покупки. Одягнув свіжі шкарпетки – це ж доведеться міряти дешеві черевики і пішов по магазинах.

Один, другий, третій… Щось не так. Ні, на цінниках, як і належиться, вказані знижки. Де десять відсотків, а де і усі 70. Ось тільки ціни такі ж, як і були раніше, а подекуди і трішки вищі. Стратив я багато часу, ноги у старих черевиках натомив, але так нічого і не придбав. Не тому, що грошей шкода – не люблю, коли мене обманюють. Я краще завтра піду і куплю щось без знижок за ті самі гроші.

А дорогою додому купив буханець чорного хліба. Не те, щоб я його дуже любив, але ж повинно цієї п’ятниці і справді бути хоч щось чорне…”

Детальніше читайте у “ПроТе”.