Як курсуватимуть потяги в разі воєнного стану

Оператор залізниць України компанія Укрзалізниця готова переорієнтувати портові вантажопотоки з портів Азова при зміні логістики регіону після введення воєнного стану.

Про це заявив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.

“У разі прийняття відповідних рішень вищими державними органами в найкоротші терміни буде вжито необхідних заходів для переведення залізничного транспорту з мирного на воєнний стан”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Глава Укрзалізниці наголосив, що компанія готова до забезпечення функціонування залізничного транспорту в умовах воєнного стану.

“Пасажирські і вантажні потяги курсуватимуть згідно з графіком руху і по всім не забороненим законодавством маршрутами. У разі зміни логістики перевезення вантажів морськими шляхами, зокрема, в Азовському регіоні, Укрзалізниця готова до переорієнтації вантажів на інші порти”, – резюмував Кравцов.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що має намір ввести воєнний стан в Україні терміном на 30 днів замість рекомендованих РНБО 60 днів, щоб воно не накладалося на початок президентської виборчої кампанії. Верховна Рада повинна розглянути це питання на позачерговому засіданні.