Жителів Тернопільщини закликають не реагувати на продовольчі провокації

Через введення воєнного стану в десяти регіонах України окремі мешканці Тернопільщини почали панікувати через можливу відсутність окремих продовольчих товарів. Жителів краю заспокоюють – продовольчого ажіотажу не буде і кожен громадянин зможе придбати у крамницях потрібний товар.

 

 

— На щастя, цей рік на Тернопільщині був урожайним. Нам вдалося зібрати зернових на 300 000 тонн більше, аніж минулоріч. Саме тому в нашій області не може бути ніякого продовольчого ажіотажу. Єдине питання, яке турбує нас зараз – відсутність вагонів для вивезення та продажу певної частини врожаю. Тож сьогодні ми добиваємося, аби «Укрзалізниця» забезпечила нас достатньою кількістю вагонів.



Економіка області забезпечена лише на 17% від усіх потреб. Тому не варто хвилюватися, область має достатню кількість усього продовольства. Людям вистачатиме зерна, круп, цукру, хліба та інших продуктів, — пояснив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Очільник наголосив, що людям не варто реагувати на будь-які спекулятивні заяви, які матимуть місце як на території краю, так і в інших областях України.

Степа Барна додав, що люди, які зацікавлені в породжені нестабільності на Тернопіллі, можуть ширити паніку серед населення з метою отримання власної вигоди. Тільки громадянам варто бути поміркованими і не вестися на провокації з боку окремих осіб.

Джерело.