Батьки тернопільських школярів мають пояснити чому дітей немає у школі, в іншому випадку їх притягнуть до відповідальності (ВІДЕО)

Вже понад рік діє постанова Кабінету Міністрів стосовно того, що школа має повідомляти відповідні органи, якщо дитина не відвідує навчальний заклад 10 днів і більше. Які ж у цьому випадку мають бути дії педагогів, а також батьків дізнаємося в одній із тернопільських шкіл.

У школі номер чотири випадків, коли учня не було понад 10 днів без поважних причин, за цей рік не було. Повідомляє Тернопіль1.

“Якщо дитина пропустила з сімейних причин, то на наступний день батьки можуть принести пояснення, чому саме не було дитини в школі. Тобто у будь якому випадку класний керівник володіє інформацією, з якої причини дитини не має”, – розповіла Оксана Кулянда, заступник директора з навчально-виховної роботи ТЗОШ І-ІІІ ступенів №4.

У школі кажуть, налагодили гарну співпрацю із батьками. Відтак усі знають, дитина просто так покинути навчальний заклад не може. А якщо малеча хворіла, треба обов’язково принести довідку від лікаря.

“Спочатку вони повідомляють мене.



Або це письмова заява від батьків «прошу відпустити… », можливо, якщо це візит до лікаря. Тобто у будь-якому випадку я маю підтвердження, чому дитина під час уроків батьки її забирають”.

Педагог додає, контроль за відвідуваністю школи учнями потрібен. З цією думкою погоджуються і батьки.

Облік учнів, які присутні на уроках, у школі ведуть кожен день. Але, якщо дитини немає 10 днів поспіль, і батьки не надали відповідних пояснень, треба повідомити у національну поліцію і службу у справах дітей.

“Батьки десь на тривалий відпочинок їдуть разом із дітьми, є ситуації, де достатньо 1-2 дні пропустити, але це причини, про які знають батьки. В такому випадку, батьки інформують класного керівника, а він відповідно адміністрацію закладу”, – роз’яснила Ірина Сум, начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти управління освіти і науки ТРМ.

Таким чином, додають фахівці, можна виокремити тих батьків, які не до кінця виконують свої обов’язки і притягнути їх до відповідальності. Це дозволяє відстоювати права дітей на здобуття загальної середньої освіти.

Джерело.