Як Мариновський підставив райони, передавши зразки фальшивих протоколів

Комісія Федерації футболу України за результатами перевірки матеріалів підготовки звітно-виборної конференції Тернопільської обласної федерації футболу (ТОФФ) виявила кричущі факти недотримання статутних вимог, які могли б призвести до прийняття нелегітимних рішень та обрання нелегітимного голови Тернопільської федерації.  

291522_default

Як виявила комісія, близько 95 відсотків протоколів колективних членів фактично сфальшовані.

– Висунення делегатів від переважної більшості колективних членів ТОФФ відбулося зі значним порушенням статутних вимог організацій. Відповідно до них рішення про висунення делегатів мали прийматися конференціями та загальними зборами організацій-членів ТОФФ. Наявні протоколи колективних членів свідчать про те, що рішення про обрання делегатів на конференцію ТОФФ приймали органи, що не наділені відповідними повноваженнями, – зазначив генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.

Як тільки в обласній федерації футболу дізналися, що у діючого голови ТОФФ Володимира Мариновського може бути конкурент, той через своїх працівників, а в окремих випадках і особисто, розіслав колективним членам області типовий витяг з протоколу про обрання трьох делегатів на VIII звітно-виборну конференцію та висунення кандидата на голову федерації. Як під копірку колективні члени протягом кількох днів виконали прохання Мариновського і надіслали протоколи в офіс ТОФФ. На цьому етапі діючий голова обласної федерації ввів більшість колег з числа колективних членів в оману, адже у левовій частині заповнених протоколів чорним по білому вказано, що відповідних делегатів обрано на засіданнях виконавчого комітету.



Натомість, піднявши статутні документи кожного з колективних членів, стало зрозумілим, що виконавчі комітети не наділені повноваженнями на висунення делегатів на обласну конференцію.

Щоб не бути багатослівним, візьмемо для прикладу Зборівську районну федерацію футболу (ЗРФФ), яка є колективним членом ТОФФ і яку очолює Володимир Мандзюк. Федерація футболу Зборівського району працює на основі головного свого документу – статуту.

1483033568-solidarnist-1-statut-jpg 1483033568-solidarnist-2-statut-konfeernciya-jpg 1483033568-solidarnist-1483033568-7044

Невідповідність статуту призвела до того, що було порушено права членів Зборівської районної федерації футболу, в яких були, напевно, свої думки щодо як делегатів на конференцію, так і кандидата на голову ТОФФ.

Подібно до Зборівської федерації вчинили більшість голів районних федерацій, порушивши своїх статути. Схожі ситуації мали місце і з колективними членами ТОФФ з числа футбольних клубів. У них висунення делегатів мало відбутися на загальних зборах, натомість вони передали в Тернопіль знову ж таки протоколи виконавчого комітету, при тому, що відповідно до їх статуту такого робочого органу в них просто в природі не існує.

Зі слів кількох голів районних федерацій та клубів стало зрозумілим, що провина їхня лише в тому, що вони послухали голову ТОФФ Володимира Мариновського, який надіслав їм готові протоколи, оперативно їх заповнили та надіслали до обласного центру. Представники на місцях, на жаль, не належно знають свої ж статути, тому пішли на поводу в пана Мариновського.

Так чи інакше, навіть якби звітно-виборна конференція відбулася, її результати управління юстиції Тернопільської області не прийняло б, адже сама процедура її проведення в частині обрання делегатів відбулася зі значними порушеннями. Щоб цього не трапилося, Федерація футболу України рекомендує ТОФФ перенести звітно-виборну конференцію, яку призначено на 17 січня 2017 року, на пізніший термін.

ФФУ чекає відповіді від Тернопільської обласної федерації футболу до 10 січня наступного року.

1483033568-solidarnist-4-list-ffu-do-toff-z-prohannya-perenesti-konferenciyu-jpg