10 причин, чому відмовляють в американській візі

Основні причини, через які українцям найчастіше відмовляють в американській візі:

1. Чистий паспорт.

Ви отримали закордонний паспорт і вирішили кудись поїхати. З невідомих візовому офіцерові причин, обрали Америку як першу країну для поїздки. Як правило, це викликає багато питань. Америка – не близька країна, не найпростіша і не найдешевша. Якщо паспорт абсолютно чистий, рекомендую спочатку поїхати в країни Європи.



Британські або шенгенські візи завжди позитивно відбивалися на подачі першої американської B1 або B2. Чим більше у вас візових країн, тим легше буде подаватися на візу в Америку. Звичайно, Туреччина чи Єгипет не рахуються.

Якщо паспорт абсолютно чистий, рекомендую спочатку поїхати в країни Європи

2. Відсутність зобов’язань.

Наприклад, молодим дівчатам або хлопцям по 23-25 років. У них немає дітей або сім’ї, записаної на них нерухомості. Нічого, що б їх тримало в країні для візового офіцера немає. Ця причина відмови фігурує дуже часто, особливо серед незаміжніх дівчат. Рекомендую перед подачею подумати про перелік документів, які активи у вас є – це питання у вас все одно спливе під час інтерв’ю.

3. Студентські візи.

При подачі на студентську візу важливо розуміти, що ваша картина вступу до університету або на мовні курси повинна бути ясною, чіткою і зрозумілою. Якщо ви ніколи не вчилися на технічній спеціальності, обираєте найдешевший університет і це не пов’язано жодним чином з попереднім досвідом – буде багато питань. Буває, що легенда, яку пропонує студент візовому офіцерові, абсолютно не в’яжеться з тим, що він вчив до цього. Чому він їде на цю спеціальність. Виникає підозра, що навчання – це привід отримати візу і потім залишитися нелегально.

Картина вступу до університету або на мовні курси повинна бути ясною, чіткою і зрозумілою

4. Брехня.

Наступною причиною є неправда, невідповідність інформації анкети даним, якими володіє офіцер. Візові офіцери дійсно мають доступ до різних баз. У мене був випадок, коли я отримував свою другу п’ятирічну візу. Під час співбесіди відразу ж запитали, коли я влаштувався в таку-то компанію – а це було досить давно. Тут важливо, щоб інформація, яку ви подаєте, була правдивою. Я вкрай не рекомендую брехати, тому що правда швидко спливає. Як тільки за мінімальними критеріями вони відчувають, що ви брешете – отримуєте відмову.

5. Минулі порушення візового режиму.

Наприклад, ви в’їжджали в Америку, і у вас було прострочено час перебування або порушення типу візи. З імовірністю 99% отримаєте відмову – якщо ви порушили одного разу, то ви порушите знову. Це дуже вагома причина. З цієї причини ті, хто їдуть не за міграційною візою і залишаються нелегально, чудово розуміють: якщо вони хоча б один раз виїдуть або їх упіймають, то вдруге вони вже не приїдуть. Як правило, в’їзд заборонено на 10 років.

6. Невеликий досвід роботи.

Я бачив кілька випадків, коли люди влаштовувалися на роботу в нашій компанії, і це була одна з перших їхніх робіт. Потім людина подавалася на американську візу і отримувала відмову. Чому? Термін був близько 5-6 місяців, потрібно було їхати в якусь робочу поїздку, а до цього роботи не було – тільки університет. Відмова від візового офіцера була сформульована таким чином: “Ви ще попрацюйте, а після цього ми з вами будемо раді поспілкуватися”. Намагайтеся до моменту подачі на візу мати за плечима той чи інший досвід, який би показував, що ви фахівець і вам вже є що втрачати на цій роботі.

Намагайтеся до моменту подачі на візу мати за плечима той чи інший досвід, який би показував, що ви фахівець і вам вже є що втрачати на цій роботі

7. Доступ до державної інформації.

Якщо людина є представником тих чи інших спецслужб або правоохоронних органів, тим більше з доступом до державної таємниці, це теж може стати причиною для відмови. В одному випадку мій знайомий, який подавався на візу, був бізнесменом. Але деяку інформацію він приховав від нас, коли подавався на візу. І коли він підійшов до консула, той відразу ж йому простягнув паспорт, попрощався і сказав, що навіть розмовляти з ним не буде. Почали з’ясовувати, в чому ж була причина. До цього, років 7-8 тому, він працював в правоохоронних органах в чині майора, у нього був доступ до держтаємниці, пише Gazeta.ua.

8. Короткі конференції.

Як правило, люди обирають короткі і недорогі конференції або виставки, тому що вони дуже дешеві, потім отримують візу і їздять за нею або залишаються нелегально. Я особисто бачив випадок, коли до віконця візового офіцера підійшов чоловік, йому задали питання про те, куди він їде. Він відповів – на ІТ конференцію. Офіцер запитав: “Ви програміст? – Так. – Скажіть, будь ласка, як на java script звучатиме синтаксис масиву даних?”. Чоловіка відразу ж заціпило. Якщо ви їдете на профільні конференції, то повинні чітко показати, навіщо і чому ви туди їдете, що ви дійсно працівник цієї індустрії.

Віза В1/В2 не дозволяє людині офіційно працювати

9. Невідповідність мотивів.

Одна з останніх причин відмови – коли людина плутає або свідомо неправильно вибирає формат візи. Наприклад, віза В1/В2 не дозволяє людині офіційно працювати. А під час інтерв’ю з консулом звучить фраза: “Може повчуся, може бути попрацюю”. Або, коли людина говорить, що у неї там родичі і вона збирається у них пожити – відразу ж звучать імміграційні мотиви. Ви не отримаєте візу В1/В2 якщо ви плануєте там пожити більше шести місяців.

10. Екстрені приклади.

Їх важко вмістити в дев’ять попередніх причин відмов. Наприклад, коли в країні закриваються консульства з різних причин. Відповідно, потрібно дивитися на політичний фон, в які періоди часу ви подали. Враховуйте, що можуть бути свята – і ви отримаєте відмову, бо не було співробітника, консула.