ТОП-10 фактів про життя в Італії від тернополянки

20-річна тернополянка Катерина Федорова вже більше, як рік проживає в Італії, а саме у провінційному місті Больцано, яке знаходиться в регіоні Трентіно. Дівчина розповіла ДОБІ про звички італійців та рівень життя, який відрізняється від тернополян.

09

Катя каже, що звички та будні італійця явно відрізняються від наших земляків, особливо, в цьому містечку. Тут проживає дуже багато емігрантів і приємно вражає те, як влада сприяє  іноземцям. Також тернополянка розповідає, що дуже багато закладів відкривають саме китайці.

Тож можна сформувати десять повсякденних звичок італійця.

1. Італійці дуже прив’язані до своєї сім’ї. Діти можуть проживати з батьками до 30 років, поки не створять свою сім’ю.



Якщо молода пара одружується, то обов’язково купляє або орендує квартиру. Не може бути таке, щоб подружжя жило з своїми рідними. Неділя – це день тижня, який вони присвячують сім’ї і разом із рідними відпочивають.

2. Зранку італієць йде в кав’ярню і дуже рідко хто снідає вдома. Переважно в цій країні снідають в кафе, де обов’язково беруть капучино (п’ють його тільки зранку) та круасан.

3. В цьому місті немає таких закладів, де можна було б взяти “каву з собою”. Італійці люблять прийти в кав’ярню, замовити еспресо і без поспіху випити його в закладі, а тоді вже бігти по справах. Більше того, тут немає широкого асортименту кави. Капучино, еспресо і лате – основні напої. Жодних сиропів, шоколаду, вершків чи інших добавок тут не роблять.

4. В місті Больцано дуже добре розвинена велосипедна інфраструктура. Велодоріжки знаходяться на кожному кроці. Автомобілі тут не популярні, адже комфортніше пересуватися саме велосипедом. Цей транспорт мають всі.

5. На кожні вихідні жителі міста їздять в гори або на озеро. Дуже люблять виїжджати за місто і там відпочивати із сім’ями. Крім того, тут надзвичайна природа і справді можна виїхати в дуже гарні місця, щоб відпочити від цивілізації.

6. Манікюр, макіяж, педикюр та інші послуги в цьому роді не дуже розвинені в місті, адже більше салонів тут зорієнтовані на депіляції, косметологах, масажах, епіляції та інших. Китайці та українці переважно розвивають послуги манікюру та педикюру і роблять це “на дому”.

7. Больцано розташоване біля австрійського міста, тому тут добре розвинені німецькі традиції, а також й
закладені їхні коріння в менталітет людей. Тому італійці, які приїжджають сюди із інших міст кажуть, що тут люди не дуже емоційні та холодніше ставляться до якихось речей.

8. Всі жителі одягаються тільки в зручний одяг та взуття, але при цьому ж й стильно. Ціни тут досить дорогі, тому сезон знижок рятують містян. Саме тоді кожен може дозволити собі обновку. Вони люблять ходити так, як їм буде комфортно і для них це найважливіше. Високі підбори та довгі сукні італійки дуже рідко одягають.
9. В Больцано дуже мало закладів шкідливої їжі. Фаст-фуд тут рідко їдять, адже люди введуть здоровий спосіб життя. Найбільше поширений біг та спортзали. Своїм здоров’ям та тілом дуже сильно переймаються. Саме тому дуже часто бігають і їздять на велосипедах.

10. Бездомних тварин в цьому місті не існує. Бродячих собак, котів неможливо зустріти на вулицях, адже всі знаходяться в спеціальних притулках. Однак, тут є бомжі, але для них теж є місце, куди вони можуть прийти безкоштовно поїсти, отримати одяг чи зігрітися.