Календар-2019: скільки вихідних очікують на українців у Новому році

У прийдешньому 2019 році в українців буде 11 додаткових вихідних у зв’язку з дев’ятьма офіційними та двома релігійними святами, які затверджені законом про працю.

Найближчим часом Кабінет міністрів має визначити, як саме будуть переносити робочі дні у 2019 році у разі, якщо під святкування віддадуть будній день, пише газета Сегодня.

Наразі ж відомо про те, що у новому році у січні неробочими днями будуть понеділки 1 та 7 числа. До речі, понеділок, 31 грудня 2018 року також буде вихідним.

Найбільше додаткових вихідних буде навесні. Міжнародний жіночий день (8 Березня) випаде на п’ятницю, і буде довгий вікенд на три дні. Стільки ж будемо байдикувати і в квітні – Великдень випадає на неділю, 28 квітня, тому вихідним, відповідно до закону, буде і понеділок, 29 квітня. У травні неробочими будуть День праці, 1 травня (середа) і День Перемоги, 9 травня (четвер).

Влітку на роботу можна буде не йти в понеділок, 17 червня, оскільки в неділю перед ним будемо відзначати Трійцю, і в п’ятницю, 28 червня, на День Конституції. Потрійними вихідними порадує і серпень – 26 числа, в понеділок, будемо продовжувати святкувати День Незалежності.



Три дні поспіль буде в жовтні – 14 жовтня, День захисника України, випадає на понеділок. А ось католицьке Різдво (25 грудня) випадає на середу.

Які вихідні дні очікують українців у 2019 році

Січень

У січні українці відпочиватимуть 1 числа (вівторок) – в честь Нового року і 7 січня (понеділок) – в честь святкування Різдва.

Більш того, додатковий вихідний українців чекає ще і цього року – 31 грудня (понеділок).

Березень

Цілий триденний вікенд випадає і на перші весняні дні. Міжнародний жіночий день – 8 Березня випадає на п’ятницю. В честь свята передбачено офіційний вихідний, а за ним – субота і неділя.

Квітень

У квітні додатковий вихідний виділений в честь свята Великодня, який випадає на 28 квітня (неділя). Згідно із законом, неробочим днем буде і 29 квітня (понеділок).

Травень

У травні українці відпочиватимуть 2 додаткових дні – в День праці – 1 травня (середа) і День Перемоги – 9 травня (четвер).

Червень

У червні додатковий вихідний передбачений до свята Трійці – 16 червня (неділя). 17 червня (понеділок) також буде неробочим.

Другий вихідний – День Конституції – 28 червня (п’ятниця).

Серпень

У серпні День Незалежності подарує українцям ще один потрійний вікенд. Оскільки 24 серпня припадає на суботу, вихідний передбачений на понеділок, 26 серпня.

Жовтень

Останні потрійні вихідні в 2019 році очікуються в жовтні. День захисника України – 14 жовтня, припадає на понеділок.

Грудень

Завершальним святом, для якого виділено офіційний вихідний, є католицьке Різдво – 25 грудня (середа).