Граційний віадук на Тернопільщині вабить до себе туристів (Фото)

Оригінальний зимовий туристичний маршрут до одного із найкрасивіших віадуків України та Європи проклали у найстарішому місті Тернопільщини – Теребовлі, – пише Укрінформ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Теребовлянського інформаційно-туристичного центру Степан Зелінський.

«Міст, який розташований на околицях Теребовлі та села Плебанівка, збудували понад 120 років тому італійські інженери. Дев’ятиарковий віадук завдовжки 100 та заввишки 30 метрів – одна із туристичних «родзинок» нашого краю, куди ми проклали і велосипедні, і пішохідні маршрути. Переконалися, що туристам ця граціозна інженерна споруда цікава у будь-яку пору року. Навіть узимку, коли в оточені вкритих інієм дерев, міст виглядає особливо красивим», – зазначив Зелінський.

За його словами, під час мандрівок до віадука, рік тому занесеного до списку 12 шедевральних мостів України та світу, екскурсоводи знайомлять туристів з історією його будівництва.


Також у тривалих проміжках проходження віадуком поїздів гіди ведуть мандрівників на пішохідну зону мосту, щоб ті побачили з висоти чудову панораму або ж зробили селфі на тлі цього архітектурного дива інженерної думки.

Джерело.