Міністру юстиції розповіли, скільки держава винна Тернополю

Заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський озвучив Міністру юстиції України Павлу Петренку ряд проблем, які сьогодні спостерігаються у сфері теплопостачання.

img_4554

За його словами, на сьогодні залишається актуальною проблема відшкодування різниці у тарифах. За підрахунками міста, із державного бюджету «Тернопільтеплокомуненерго» повинні відшкодувати майже 55 мільйонів гривень.

Також є проблема постачання гарячої води в міжопалювальний сезон. Оскільки цього року лише три міста в Україні подавали гарячу воду влітку, у тому числі і Тернопіль.

Щомісячні збитки подачі гарячої води для підприємства становили понад два мільйони гривень і воно працює завдяки тому, що отримує майже кожного місяця дотацію із міського бюджету.

– Державна політика у сфері теплопостачання та подачі гарячої води повністю централізована, а усі підприємства теплокомуненерго залежать від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Зокрема, однією з проблем є те що у Тернополі запроваджений так званий «одноставковий» тариф, коли споживачі платять всю вартість послуги протягом опалювального періоду, — розповідає заступник міського голови. — Раніше ж в опалювальний період населення платило тільки дві третіх вартості за послуги, а одну третю — у міжопалювальний сезон. Для споживача такий розрахунок зменшувало навантаження на сімейний бюджет, а для підприємства — забезпечувало планові надходження у той час, коли необхідно проводити профілактичні роботи та підготовку до наступного опалювального сезону.

джерело http://7days-ua.com/