Етногалерея з Тернополя долучилася до створення оригінального календаря

У Києві 19 грудня в Арт Бізнес Хабі 5.0, що на вулиці Казимира Малевича, 87, відбудеться прес-конференція щодо презентації проекту святкового календаря «Традиційний рік українців» на 2 роки.

Цей проект – творча співпраця Етногалереї «Спадок» родини Демкур з Тернополя та Національного музею народної архітектури та побуту України, яка відобразилась яскравими, неповторними світлинами у святковому календарі за участі відомих особистостей, пише у Facebook менеджер Лілія Щеголь.

Проект має патріотичне забарвлення і покликаний підкреслити важливість збереження та популяризації української автентики, збереження національного коду для побудови економічно сильної держави.

Календар, розрахований на два роки (2019 і 2020 рр.), стане візитівкою культурної дипломатії України, чудовим дороговказом по українських традиціях для кожної сім‘ї та прекрасним дарунком для іноземних гостей.

Публічні люди, відомі та непересічні особистості, актори, співаки, міністри, спортсмени та бізнесмени. На сторінках календаря вони – дійові особи традиційних українських свят та обрядів. Неповторну атмосферу «Традиційного року українців» допомогли створити автентичний одяг із приватної колекції старожитностей етногалереї «Спадок», мальовничі пейзажі головної етнографічної «скарбниці» України та велика команда професіоналів.

Серед учасників проекту: Іванна Климпуш-Цинацадзе та Арчіл Цинцадзе з дітьми, Євген Нишук, Ольга Сумська та Віталій Борисюк, Влада Литовченко, Юрій Кармазін, Тарас та Ірина Демкури, Олег Скрипка, Олег Пінчук, Неля Куковальська, Богдан Струтинський, Ахтем Сеітаблаєв, Володимир В’ятрович, Оксана Стебельська, Ганна Гопко, Зірка Мензатюк та ще багато відомих українців, поціновувачів нашої культури та традицій.

Координатори проекту: Оксана Пов’якель, Анастасія Колодюк, Наталя Волощук, Тетяна Фарина.

У рамках заходу буде показано відео-backstage зі зйомок календаря, а також презентовано короткий фільм про проект «Віртуальний простір борщівської сорочки», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду у 2018 році.

Гості вечора матимуть змогу поринути в атмосферу багатогранних українських традицій та відсвяткувати День Святого Миколая у колі однодумців.

Ведуча презентації – Оксана Стебельська.

Джерело.