Голова обласної ради після алкогольного скандалу й далі “вишиває” Тернополем

Сьогодні , близько 14 години пасажири тернопільського тролейбуса, який проїжджав біля салону меблів фабрики “Нова” були здивовані, побачивши за кермом персональної “Шкоди” голову обласної ради Овчарука. Чиновник їхав за кермом своєї іномарки з номерним знаком “1106” як в нічому не бувало.

dsc_3250-3

Як розповіли “Про все” достовірні джерела з обласної ради, перед вечірнім затриманням за кермом, Овчарук файно погуляв на корпоративі зі своїми працівниками на вулиці Гайовій – в розважальному центрі “Алігатор”.

Довідка
Якщо водій перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або ж сам автомобіль несправний або незаконно переобладнаний, співробітник поліції може не тільки вилучити права, а й затримати транспортний засіб порушника (це передбачається статтею 265-2 КУпАП України). Як правило, при цьому машину доставляють евакуатором на штрафмайданчик. Після прибуття навантажувача поліцейські в присутності двох свідків повинні зробити запис у протоколі про адмінпорушення про тимчасове затримання транспортного засобу, приклавши до нього фотографії даного автомобіля і перелік наявних в ньому речей. При цьому важливо знати: транспорт можна затримувати до суду не більше ніж на три дні. Термін затримання автомобіля обчислюється з моменту складання адмінпротоколу, а термін його зберігання – з моменту доставки транспортного засобу на штрафмайданчик, спеціальний майданчик чи стоянку.



Повертається ж машина на підставі письмового звернення її водія або власника – за умови оплати евакуації і зберігання транспортного засобу, а також пред’явлення відповідного протоколу про адмінарушення. Втім, навіть нетверезий водій може уникнути тимчасового затримання транспорту, викликавши на місце порушення знайомого, який має права відповідної категорії, або драйвера, який доставить машину до місця постійної стоянки.