Заборону на в’їзд чоловікам з Росії знято, але контроль посилено

Чоловіків з РФ перевірятимуть у посиленому режимі

Про це заявив речник ДПСУ Олег Слободян виданню “Гордон”.

“Воєнний стан не продовжили – отже, загроза вторгнення російських військ знизилася. Утім питання гарантування безпеки на кордоні, як і раніше, актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі. Використовуючи досвід воєнного стану, здійснюємо підвищений контроль над в’їздом іноземців в Україну. Особливу увагу ми звертаємо на громадян 70-ти країн із переліку міграційного ризику, які в’їжджають в Україну. Росія тут на першому місці.



Заборону на в’їзд чоловікам із РФ знято. Але Держприкордонслужба і далі проводитиме контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну”, – заявив Слободян.

Він підкреслив, що громадянам Росії, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту в Україну.

Він зазначив, якщо людина їде в Україну для участі у будь-яких культурних чи спортивних заходах і ніколи не порушувала українського законодавства під час в’їзду в окупований Крим, то ДПС дозволить їй потрапити в Україну.

Раніше повідомлялось, що РНБО продовжила заборону в’їзду для росіян-чоловіків.

Нагадаємо, із запровадженням воєнного стану Україна закрила в’їзд чоловікам-росіянам віком від 16 до 60 років.
26 грудня в Україні завершився воєнний стан.