Судді з Тернопільщини погрожували по телефону

Голова суду з Тернопільщини поскаржилася на телефонний дзвінок з вказівками щодо вирішення справи. Йдеться про очільницю Кременецького районного суду Білосевич Галину Степанівну, якій нібито дзвонив заступник Голови Верховного Суду, – пише Доба.

За її словами, телефонний дзвінок на мобільний їй надійшов 17 грудня 2018 року о 11:34. По той бік співрозмовник, представившись заступником Голови Верховного Суду із проханням постановити та виконати рішення у справі. За словами судді, співрозмовник пояснив таке звернення проханням з Адміністрації Президента та від окремих депутатів Верховної Ради України.

Як інформує сайт Судової влади України, чоловік також повідомив номер стаціонарного телефону і висловив вимогу зателефонувати, прозвітувати про виконану роботу та особисто зустрітися для розмови з ним. Суддя відмовилась вчиняти вказані дії, після чого почула від співрозмовника погрозу, мовляв «їй ще прийдеться звертатись нього» і щоб вона «добре подумала». Таку телефонну розмову суддя Білосевич Г.С.



вважає втручанням у діяльність судових органів.

«Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення», — йдеться в повідомленні на сайті Судової системи України.