Сервіс IGov, через який тернополяни мріяли позакривати ФОПи, належить людям Коломойського

Величезні черги у державного реєстратора виникли у Тернополі на завершення року. Нагадаємо, Президент підписав закон, згідно з яким фізичні особи підприємці повинні сплачувати 704 гривні щомісяця. Відтак ФОПи, що сплачували 5% у разі отримання прибутку, кинулись призупиняти реєстрацію.

maxresdefault

Оскільки на процедуру залишилось два дні, це призвело до великих черг. Підприємці нарікали на те, що мешканці інших міст можуть закрити ФОПів в онлайн-режимі через сервіс iGov. Як з’ясувалось, сам сервіс належить Дмитру Дубілету, якого називають людиною Коломойського.

У розділі «Про портал» зазначено: «Цей портал зроблено волонтерською командою «IGov», тобто відсутня інформація про кінцевого власника, якому належать майнові та авторські права на даний сайт, в тому числі права на домен на якому розміщений сайт.
При встановленні власника домену https://igov.org.ua/ через сайт https://www.imena.ua/ читаємо інформацію, що згаданий сайт має власників домену зокрема: Дмитра Дубілета та Громадську організацію “ТЕХНОЛОГІЇ ПРОТИ КОРУПЦІЇ». Дмитро Дубілет є колишнім топ-менеджером ПриватБанку, сином колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета. Як відомо, ПриватБанк до недавнього часу належав олігарху Коломойському.

Нещодавно сам Дмитро Дубілет зізнався в інтерв’ю, що після того, як він звільнився з ПриватБанку, якого націоналізували, він буде займатись проектом iGov.

Поряд з цим на сайті Інтернет видання «Українська правда» розміщено інтерв’ю з Дмитром Дубілетом, де на питання журналіста “кому належить проект iGov” Дмитро Дубілет прямо зізнається, що “если коротко, то никому”.

Органи місцевого самоврядування зобов’язані діяти виключно у межах повноважень встановлених законом, співпраця із порталом iGov суперечить вимогам закону, позаяк даний портал є альтернативою Єдиному державному порталу адміністративних послуг та не є інформаційною системою органу місцевого самоврядування, пише “Файне місто”.

Відкритим залишається питання захисту персональних даних осіб, які буду отримувати адміністративні послуги через відповідний портал.

14832918902323