Поліція підтвердила затримання у Туреччині підозрюваного у вбивстві студенток у Харкові

У поліції підтвердили, що вчора турецька поліція в Стамбулі затримала громадянина Туреччини, підозрюваного у скоєнні перед Новим роком вбивства двох іноземних студенток у Харкові. Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

“Наша співпраця з поліцією Туреччини дає свої позитивні результати. Сьогодні турецька поліція в Стамбулі затримала громадянина Туреччини, 1998 р.н., підозрюваного у скоєнні наприкінці минулого року жорсткого вбивства двох іноземних студенток медичного факультету Харківського універсітету ім.Каразіна, за місцем їх тимчасового проживання у Харкові”, – повідомив він.

У поліції області додали, що за результатами проведених дій поліцейські встановили, що 31 грудня 2018 року до орендованої загиблими дівчатами квартири приходив 20-річний хлопець, з яким одна з них раніше підтримувала близькі відносини. Згодом їх стосунки перейшли у неприязні. Попередньо поліцейські з’ясували, що в новорічну ніч між хлопцем та дівчиною стався конфлікт на особистому ґрунті.

Наразі харківською поліцією встановлена ймовірна причетність до скоєння подвійного вбивства 20-річного громадянина Республіки Туреччина. Йому повідомлено про підозру у скоєнні тяжкого злочину.

Нагадаємо, 3 січня поліція Харкова повідомила про вбивство іноземних студенток 20-ти і 22-х років.



Тіла убитих з ознаками насильницької смерті виявили в одній з квартир в Харкові. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.115 КК – умисне вбивство.

Пізніше в поліції повідомили, що головний підозрюваний у справі про вбивство іноземних студенток в Харкові – чоловік 1998 року народження, громадянин Туреччини, 2 січня вилетів з України до Туреччини.

Турецькі ЗМІ 5 січня повідомили, що підозрюваного у вбивстві студенток у Харкові схопили в Стамбулі.