На Тернопільщині розпочато кримінальні провадження за фактом незаконного поводження із боєприпасами

Прокуратурою Тернопільської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами отримання тілесних ушкоджень та смерті при вибухах гранат, що трапились по вул. Макаренка у м. Тернополі, та у с. Колодіївка Підволочиського району.

Розслідуванням встановлено, що близько 15 год внаслідок вибуху гранати Ф-1, до обласної лікарні з житлового будинку по вул. Макаренка госпіталізовано 2 чоловіків, одного з них – без свідомості. Ще 1 людина загинула на місці події.



За словами власника квартири бойову гранату приніс у помешкання його сусід. Триває розслідування за ст.115 КК України (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Того ж вечора за медичною допомогою до лікарні м. Скалат звернулось 3 молодих людей, ще 2 потрапили до реанімаційних відділень тернопільських медичних закладів. Серед потерпілих було двоє неповнолітніх. Встановлено, що усі вони постраждали від вибуху гранати, яку приніс із собою 24-річний хлопець у будинок, де перебувала компанія. Триває досудове розслідування за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).