Загибель дівчини з немовлям: поліція відкрила справу

Кримінальну справу відкрито за фактом загибелі жінки з немовлям через пожежу в квартирі у Куп’янску Харківської області.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікації ГУ Наполіціі в Харківській області Ольга Грабар.

“Слідчим інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України”, – зазначила вона.

За її словами, слідчо-оперативна група на місті події встановила, що на момент пожежі в будинку знаходився 24-річний власник оселі, його 17-річна співмешканка та їх маленький син.

“Родина відпочивала. Чоловік прокинувся від запаху диму та відразу вибіг на вулицю за допомогою. Жінка з дитиною залишилися у будинку, внаслідок чого загинули”, – додала Грабар.

За її словами, попередньо встановлено, що пожежа виникла через загоряння дров’яної печі.

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня о 20:38 на номер “101” надійшла інформація про пожежу у одній з квартир одноповерхового житловому будинку на чотирьох власників у Куп’янську. На момент прибуття рятувальників вогнем були охоплені дві кімнати, а також дерев’яні конструкції перекриття та покрівлі на загальній площі близько 100 кв.м.



Під час гасіння пожежі у помешканні були виявлені тіла двох загиблих: дівчини 2001 року народження та її 4-місячного сина.

Пожежу було о 23:25 повністю ліквідовано. Інші квартири житлового будинку не постраждали. Попередня причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.