Тернополянин ледь не помер в аптеці, поки їхала “швидка”

Про байдужість та непрофесійність тернопільських медиків «швидкої» у соцмережі «Фейсбук» написала Марія Аношкіна. У дівчина, яка працює фармацевтом в аптеці,на руках ледь не померла людина.

Трапилось це вчора, 9 січня, перед закриттям аптеки.

«До мене прийшов чоловік в предінсультному стані. Я настільки злякалась що сама ледь інсульт не получила, але факт в тому що зразу викликала швидку, він «відключився» на той момент, в швидкій булу багато питань: ім‘я, фамілію, скільки років…Я їм сказала, що срочно, людина відключилась і я не можу того спитати!», — пише вона у спільноті «Тернопільські плітки».

За словами фармацевта, допоки їхала «швидка», вона намагалась привести чоловіка до тями всіма можливими способами, телефонувала з його мобільного до родичів тощо.

«Вони (БШД, — авт.) їхали майже 40 хв, бо в них перезмінка виявляється. Але за цих 40 хв людина могла би і вмерти! Невже так має бути???», — обурюється Марія Аношкіна.

У коментарях до допису тернополяни пишуть, що такі випадки є непоодинокими і халатність медиків вже не одному коштувала життя.

«У мене був інсульт і не дай боже до них попадати якби не знайшли самі толкового лікаря мене вже б не було до речі швидка їхала годину», — пише Оксана Максимишин.

«Нажаль доставка піци зазвичай краще працює, ніж швидка у даному випадку», — коментує тернополянин Ярослав.

«На швидкій не повинна затягуватись перезмінка, людей помирати залишають а самі чим міняються? Халатами? Взуттям чи останніми новинами міста мінялися!!! Швидкої допомоги завдання якнайшвидше поїхати на виклик і надати першу мед. допомогу і при потребі завести в лікарню у відповідне відділення!!! А вони і не спішили, 40 хв це дуже довго по місті їхати… можливо медперсонал на коляду пішов або як у нас прийнято на роб. місці святкувати( випивати алкогольні напитки на роб.



місці і під час зміни)

На превеликий жаль більшість медиків у нашій області не заслуговують на робоче місце, яке за ними числиться…. мені дуже боляче обговорювати це питання, але знаю на власному досвіді!!! В Європі вони б уже в суді відповідали за затримку, і не дай боже смерті… білого халата їм по вічно не бачити!!!», — додає Аліна Павлік.

Джерело.