Мешканець Луцька підпільно виготовляв та продавав зброю (ФОТО)

9 січня Луцьку співробітники поліції та СБУ за процесуального керівництва прокуратури області викрили зловмисника, який незаконно переробляв та продавав вогнепальну зброю на території України. Правопорушника затримали під час чергового пересилання ним зброї в іншу область.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області.

29-річний лучанин переробляв стартові пістолети та пристрої травматичної дії на бойову зброю, після чого збував її через Інтернет. Відправляв “товар” покупцям через поштових операторів.

Підпільного зброяра затримали під час проведення правоохоронцями контрольної закупки в нього пістолета «Макарова». В затримані правопорушника брали участь співробітники спецпідрозділу «КОРД».

Під час проведення обшуку за місцем проживання затриманого вилучили понад 300 різноманітних набоїв, заготовки для виготовлення пістолетів, їх окремі частини, а також токарний верстат.

Раніше чоловіка вже притягували до кримінальної відповідальності, зокрема, за скоєння розбою, а також незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Після повідомлення про підозру слідчі будуть клопотати щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.