Голодували 10 днів: працівниці шахти добились виплати зарплат

В Донецькій області працівниці шахти “Курахівська” припинили голодування на 10-й день. Жінкам виплатили частину зарплати, всю суму обіцяють віддати 14-15 січня.

Працівниці шахти припинили голодування через погіршення самопочуття. Вони 10 днів були без їжі, повідомила співробітниця відділу з контролю якості вугілля Наталія Бічукіна.

Останніми з голодування вийшли відбірниці проб відділу технічного контролю шахти “Курахівська” Катерина Богдан та Наталя Мєднікова.

“У Каті Богдан учора був нервовий зрив”, — зазначила Бічукіна.

Ще однією вагомою причиною припинення голодування була часткова виплата зарплат: жінкам виплатили 30% зарплатні за червень, 100% за вересень та 50% за жовтень. Залишилося 50% за жовтень та повні суми за листопад і грудень, їх обіцяють виплатити 14-15 січня.

Крім того, двох представниць шахти запросили на перемовини до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. Жінки хочуть, аби в міністерстві переглянули поділ на групи для робітників: промислова та непромислова. Як зазначається, працівників промислової групи фінансують за державні кошти та кошти підприємтва, натомість зарплатня непромислової групи залежить від реалізованого вугілля.