У Тернополі затвердили ставку туристичного збору

Для туристів у Тернополі визначають ставку за проживання. Його пропонують затвердити на рівні 0,25 для внутрішніх та іноземних відвідувачів. Таку ставку кожне кожен місто затверджує самостійно. Як відомо, сума з 1 січня зросла, адже її прив’язали до мінімальної зарплати.

У той же час у Тернополі під час обговорення у міськраді запропонували затвердити її на рівні 0,25%. Таке звернення можна підписати у Туристично-інформаційному центрі.

– Тернопіль протягом року приймає 200 тис. туристів, – розповів керівник ТІЦ Тарас Ковальчук.



– Вони у 2018 році оплатили 20 400 000 грн за проживання. Це невеликі показники, тому ми не можемо дозволити суттєво піднімати ставку туристичного збору. Також зимовий туристичний сезон недостатньо вдався через воєнний стан та запізнілі послуги бронювання квитків «Укрзалізниці».

Ставку туристичного збору в Тернополі пропонують залишити однаковою і для внутрішніх туристів, і для іноземців. Хоча згідно з внесеними правками у статтю 268 Податкового кодексу України, туристичний збір для внутрішніх туристів має складати не більше 0,5% (20,87 грн), а для іноземців – не більше 5% (208,65 грн) від мінімальної заробітної плати в Україні.

Також у Черкасах затвердили ставку на рівні 0,2%, у Полтаві – 0,3%, у Вінниці йде мова про 0,3 %

Джерело.