На Тернопільщині засудили чоловіка, який друкував фальшиві долари (фото, відео)

Учасника міжрегіонального злочинного угруповання, що підробляло іноземну валюту, нещодавно засудили у міськрайонному суді Тернополя.

Зробити це змогли за матеріалами, зібраними співробітниками Служби безпеки України.

– Двоє мешканців Львова із використанням професійного поліграфічного обладнання налагодили друк високоякісних фальшивих банкнот номіналом 100 доларів у особливо великих розмірах, – кажуть у прес-службі обласного управління СБУ. – Готову «продукцію» чоловіки реалізовували у Тернопільській і Львівській областях.

Нагадаємо, цих зловмисників правоохоронці затримали у липні 2017 року у приміщенні однієї із рекламних агенцій Львова, причому – просто під час друку чергової партії фальшивої валюти.

 

На момент затримання чоловіки встигли виготовити майже 40 тисяч заготовок підроблених стодоларових купюр, вартість яких за курсом НБУ перевищувала б 100 мільйонів гривень.

– У суді визнали одного із фігурантів справи винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 і ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України, і призначили йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 102 тисячі гривень, – кажуть в УСБУ

Джерело.