ТОП-5 порад як зміцнити імунітет

Холод, мороз, кашель та нежить є типовими супутниками зими.

Саме тому британський сайт Southern Living зібрав декілька дієвих порад, як зміцнити імунітет.

Збалансоване харчування та комплекси вправ допоможуть вам підтримувати себе в тонусі. Встати з дивану і правильно харчуватися -найкращий захист від простуди, адже спокуса бездіяльності особливо дошкуляє нам довгими зимовими місяцями. Про абонемент в спортзал можна не турбуватися – в Ютубі є безліч безплатних відео з програмами тренувань.

Здоровий сон є головним елементом міцного імунітету. В ході досліджень учені виявили, що дорослі, які сплять менше шести годин, більш схильні до захворювань.



Тому постарайтеся спати вісім годин, хоч це і складно.

Чисті руки вбережуть вас від застуди. Мийте руки з милом та теплою водою протягом 20 секунд, аби впевнитися, що вони чисті. Кольорове та запашне антибактеріальне мило зробить процес набагато приємнішим. Поспішаєте? Не забудьте взяти з собою антибактеріальний засіб. Компактний флакон, який поміститься в кишеню, буде прекрасним захисником вашого імунітету.

Спробуйте пробіотики. Бактерії у вашому шлунку можуть негативно впливати на здатність організму боротися із мікробами, а також викликати запальні процеси. Приведіть флору в належний стан, додавши до свого раціону йогурт, кефір чи квашену капусту.

Ці прості та доступні поради допоможуть вам залишатися здоровими всю зиму.