«Картини із душею»: тернополянин створює унікальні шедеври

Унікальні картини малює молодий митець з Тернополя. Чоловік – без освіти, проте його талант вражає. Днями митець представив свою виставку.

Сергій Доновий ще з дитинства захоплюється малюванням. Відвідував художню студію та школу, яку не завершив. Проте в студентські роки вивчив нові художні техніки. Відтоді за мольбертом міг провести півдня.



А 6 років тому чоловік зрозумів, робота повара чи автоінструктора не для нього. Тоді він звільнився, та присвятив себе мистецтву.

СЕРГІЙ ДОНОВИЙ, ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ХУДОЖНИК: «На цій картині зображений набір предметів, що характеризують певну людину. А ось ця водичка зверху, це наче пелена спогадів, яку можна рукою розвести і буде щось інше. Тут листочок календаря, на якому 33 число. Такого немає, але чого я так намалював пояснити не можу».

Сергій розповідає, на картини надихають книги жанру фентезі, фільми, жіноча краса.Відтак, ця робота символізує загадковість і означає, що не перед кожною людиною можна відкрити душу. А картина «Рай в шалаші» розповідає про сімейний атмосферу.

СЕРГІЙ ДОНОВИЙ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ХУДОЖНИК: «Основна її ідея – жінка в сім’ї створює клімат. Ці руки, що направлені в сторону чоловічої голови, від них летять якісь зернятка. А також спеції, що мають певний запах. Чайник, як символ домашнього затишку. І загалом усе це відбувається на пергаменті чи на полотні, це означає, що сім’я це певне обмежене коло. А темний фон це те що за межами будинку, сім’ї».

Сім’я для Сергія має велике значення. Адже саме дружина підтримала молодого художника і порадила залишити роботу та займатись мистецтвом. Улюбленій справі чоловік приділяє від 3 до 8 годин на день. Каже, ніколи не знає, що вийде в результаті, адже кожна робота – витвір фантазії.

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ХУДОЖНИК: «Да Вінчі своїм учням радив дивитись на вологу штукатурку. Пояснював це тим, що жоден мозок не може самостійно видати в уяві якийсь образ. А те що ви побачите в штукатурці, цього ніде не побачите. Я десь так само роблю. Наношу фарбу на полотно та кручу картину, вдивляюсь, що я там побачу».

На цій виставці художник представив близько 60 картин. Проте не всі вони умістились на стінах. Сергій Доновий розповідає, кожна робота чимось особлива, а деякі з них чоловік ні за які гроші не продасть. Проте. бажаючим познайомитись з історієї його мистецтва з радістю про все розповість. Для цього Сергій Доновий чекає тернополян щоп’ятниці з 19 до 20 год. в кав’ярні «Коліжанка». Виставку можна відвідати до 10 лютого.

Джерело.