“Діти лякалися й плакали” – чоловік посеред вулиці смажив собаку з овочами5

У центрі австралійського Сіднея біля торгового центру смажили собаку-барбекю. Так провели акцію протесту активісти із зоозахисної організації PETA.

Вегани протестували проти вживання м’яса й вибіркового поїдання тварин, повідомляє metro.co.uk.Макет собаки обрали, щоб викликати якнайбільший резонанс у суспільстві. Зооактивісти стверджують, що у всіх тварин однаково розвинені інтелект і чутливість. Людина змушує їх страждати через м’ясну промисловість і власний егоїзм.

“Якщо ви не можете їсти собаку, то чому їсте ягнятину?” – з таким слоганом активісти виступали біля імпровізованого барбекю.”Як люди, ми інстинктивно відчуваємо співчуття та співпереживання до інших тварин. Але нас навчають, що деякі з них можна поневолювати, не задумуючись про муки цих істот”, – кажуть вони.

Протест приурочили до Дня Австралії в суботу. У цей час багато австралійців готують барбекю на святкуваннях.

Очевидці кажуть, що того дня до торгового центру прийшло багато дітей, у яких почалися канікули.
“Коли думаєш, що PETA вже немає куди падати нижче, як вони роблять такий театр, лякаючи дітей у центрі Сіднея. Може досить нав’язувати вашу правду усім підряд? Вам має бути огидно!” – написала в соцмережі одна зі свідків протесту.