На Хмельниччині мисливець, полюючи на зайця, підстрелив коня (ФОТО)

Співробітники Білогірського відділення поліції встановили особу чоловіка, який на польовій дорозі поблизу с. Хорошків Білогірського району застрелив коня.

Про це 31 січня повідомив сектор комунікації поліції Хмельницької області.

29 січня 34-річний візник рухався полем на підводі.Пролунав постріл з рушниці, який влучив у коня. Від отриманого поранення тварина померла відразу. Експерти вилучили з його тіла кулю.

Стрільцем виявився 46-річний мешканець Тернопільщини. Він розповів, що їздив у особистих справах в Білогір`я та прихопив із собою власну зареєстровану гвинтівку «Ruger». Повертаючись ввечері додому, у світлі фар помітив зайця і вирішив його застрелити.



Але доки діставав зброю та прицілювався, тварина зникла з поля зору і постріл відбувся просто у темряву. Зрозумівши, що у зайця він не поцілив, мисливець-невдаха сів у авто і рушив далі. Він запевняє, що не бачив кінної упряжки.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання.

Джерело.