На Тернопільщині вже фіксують порушення у передвиборчій гонці

31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. І хоч виборчий процес лише набирає обертів, у Тернопільській області вже зафіксували декілька порушень передвиборчого процесу.

Станом на сьогодні, 31 січня, з початку проведення передвиборчих агітацій на Тернопільщині до поліції надійшло 15 звернень громадян, які повідомили про порушення виборчого процесу.

– Серед цих звернень відображено 18 фактів можливих порушень, – повідомляє керівник Нацполіції краю Олександр Богомол. – В основному звернення стосувались порушень виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації.

Правоохоронці вже склали 4 адміністративних протоколи та скерували їх до суду. Вісім фактів направили до Головного управління Національної поліції у Києві, ще чотири перебувають на розгляді. У двох випадках скарга не підтвердилася.

Тернопільська громадянська мережа ОПОРА також проводить спостереження за виборчим процесом та радить мешканцям повідомляти про можливі порушення.

– Якщо ви побачили можливі правопорушення – звертайтеся до правоохоронних органів або також можна телефонувати до нашої мережі ОПОРА, – розповідає координаторка за виборами президента у Тернопільській області громадського спостереження ОПОРА Ольга Галушка. – У нашій мережі юрист зможе надати вам консультацію з того чи іншого порушення передвиборчого процесу.

До слова, на попередніх виборах у Тернопільській області зареєстрували 28 кримінальних проваджень пов’язаних з виборчим процесом, з них 10 направили до суду.

Джерело.