Мати була в шоковому стані: трагічно загинули 2 дітей

У селі Червоноблагодатне Горностаївського району Херсонщини під час пожежі загинули 2 дітей: 5-річний хлопчик і його 7-річна сестричка.


Коли зайнялося – діти були самі. Попередня причина смерті – отруєння чадним газом, повідомили у відділі комунікації поліції області.

“Прибувши в село, поліцейські побачили палаючий будинок, біля якого лежали тіла двох дітей. Поруч з ними була 37-річна мати, яка перебувала у шоковому стані і нічого не могла пояснити. Працівники ДСНС загасили пожежу, будинок вигорів вщент. Лише наступного дня жінка відійшла від шоку і змогла розповісти про обставини того вечора. З її слів, ввечері вона пішла з дому збирати дрова в посадці.



А коли поверталася, то побачила, що її дім палає. Вона винесла з будинку двох своїх дітей, але, на жаль, рятувати їх було запізно”, – повідомив заступник начальника Горностаївського відділення поліції Олексій Стрижеус.

Встановлено, що ця родина неблагонадійна і стоїть на обліку. Всього у жінки 8 дітей, на 3 із них вона позбавлена батьківських прав і їх виховує бабуся. Старша донька повнолітня і мешкає окремо, ще 2 дітей навчаються у школі-інтернаті, а 2 наймолодших проживали з матір’ю.

Відкрите кримінальне провадження. Проводиться додатковий огляд місця події, вирішується питання про призначення судово-медичної експертизи для встановлення остаточної причини смерті дітей, а також спеціальної експертизи для з’ясування причин пожежі.