На Хмельниччині депутати міської ради надали пільги церкві московського патріархату (ФОТО)

Під час останньої сесії Кам’янець-Подільської міської ради, яка відбулась 5 лютого, було прийнято рішення про встановлення пільгової орендної плати орендарям нежитлових приміщень комунальної власності міста. За мінімальною ціною орендуватимуть приміщення низка культурних та спортивних установ та громадських організацій.


Однак впадає в очі й те, що пільги на оренду комунального приміщення отримала і православна церква московського патріархату, а саме парафія святого Володимира, розташована в районі селища цукрового заводу.

Ця православна громада, як і всі громади московського патріархату Кам’янця-Подільського, досі не дала відповіді на запитання про своє майбутнє. Вони і не оголосили про перехід до помісної Православної церкви України і не виконали норму закону про перейменування в Російську православну церкву в Україні. Тим не менше, вищезгадана парафія орендуватиме комунальне приміщення площею 52,4 м2 за ціною 1 гривня за метр квадратний на місяць.

Нашим депутатам і виконкому міської ради не вперше порушувати закони України в тому числі навіть Конституцію. Розруха в головах. Суто містечковий рівень, вибачте, рішал у міській раді.



Прикро, – зазначила голова Громадської ради Кам’янця-Подільського Валентина Магілат.

Обурення у соцмережах висловили чимало кам’янчан. Люди вимагали оприлюднення поіменних результатів голосування.

Кого ще можуть наклепати 17 кам’янецьких церков мп, як не совка? Не можна вибирати вічних комсомольців, комуняк і перефарбованих! – з допису у Facebook журналістки Віри Шпильової.

Депутатська більшість надала пільгу парафії МП 20-ма голосами. За таке рішення проголосувало 6 із 7-ми депутатів від Блоку Петра Порошенка, всі 6 депутатів від «Батьківщини», обидва представники – «Відродження», 2 із 2-х присутніх у залі – від Радикальної партії (Ляшка), по одному представникові від фракцій «Рідне місто», «За конкретні справи», та «Народної партії». Підтримав московську церкву і міський голова Михайло Сімашкевич.

 

Поки очільники більшості провідних політичних сил України наввипередки розповідають українцям про історичну подію тисячолітнього масштабу та свої заслуги у тому, що Україна отримала Томос, їхні підлеглі на місцях не словом, а ділом підтримують церкву, залежну від центру в Москві.

Джерело.