Київський таксист пограбував іноземця і побив його гіда

У столиці таксист відібрав в іноземця гаманець і побив жінку-гіда. Після цього зловмисник зник.

У Києві таксист вирвав з рук іноземця гаманець і під час спроби втекти вдарив гіда. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області.

Так, повідомляється, що двоє іноземців вирішили відвідати один зі столичних музеїв у Подільському районі столиці. Чоловіки скористалися послугою таксі, щоб швидко дістатися до потрібного місця. Коли гості столиці приїхали в музей, водій таксі зажадав за поїздку більшу суму, ніж було домовлено. Далі зловмисник відібрав в іноземця гаманець з грошима і втік.

Як розповів начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко, потерпілий одразу звернувся за допомогою до гіда, а вона, у свою чергу, намагалася зупинити транспортний засіб.



В результаті зіткнення з автомобілем жінка отримала травми. Крім того, зловмисник кілька разів її вдарив, після чого втік.  Зазначається, що отримавши інформацію про інцидент, співробітники відділу кримінальної поліції почали відпрацьовувати територію, прилеглу до місця скоєння злочину. Протягом кількох годин поліцейські встановили місцезнаходження таксиста. Зараз він затриманий у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

За цим фактом слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.