Справа Гандзюк: Мангер уже двічі відмовився давати свідчення

Підозрюваний в організації вбивства вкотре відмовився давати свідчення, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України.

СБУ заявила, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Під час судового засідання Мангер неодноразово наголошував, що готовий надати свідчення слідству у справі підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти дослідження з використанням комп’ютерного поліграфа.

Проте 15 лютого 2019 під час допиту, Мангер жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України. Як відомо, 20 лютого підозрюваний знову відмовився від пропозиції слідчого дати покази.

“Така позиція Мангера суперечить його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 19 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який підозрюється в організації жорстокого вбивства активістки Катерини Гандзюк, одягли електронний браслет.

Як писав “Вголос”, 18 лютого, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк вирішив “плідно попрацювати” та провів нараду в облраді.

Джерело.