Рятувальники передали медикам двох туристів, які потрапили у снігову пастку на горі Піп Іван

Від учора прикарпатські рятувальники надають допомогу групі туристів, які відправилися на гору Піп Іван. Двоє із восьми туристів загинули.

На разі, як інформують в Управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області, триває активна фаза рятувальних робіт щодо евакуації потерпілих з гори Піп Іван. Біля підніжжя гори створено штаб з проведення рятувальних робіт для координації зв’язку між рятувальниками. Створено проміжний пункт обігріву, передає Фіртка.

“Зараз в горах спостерігається ускладнення погодних умов: температура повітря -20 градусів, сильний вітер, нульова видимість, снігові перемети подекуди сягають до 1,5-2 метрів. Рятувальні роботи тривають, від Управління ДСНС в області залучено 34 чоловік особового складу на 6 одиницях техніки”, – повідомляють в УДСНС.

О 12:50 для надання допомоги по транспортуванні туристів залучено військовослужбовців відділу прикордонної служби «Шибене» Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

О 13:30 рятувальна група (10 рятувальників та 3 волонтери) розпочали транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван 2 туристів. З рештою туристів залишилися 3 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення та 1 волонтер.

О 15:45 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги першого потерпілого 1984 р.н.



Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.

О 16:19 з вершини гори Піп Іван до урочища Погрілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги другого потерпілого 1987 р.н. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.