Затримали киянина, який знімав дитяче порно

У Києві співробітники поліції затримали чоловіка, який в різних орендованих фотостудіях столиці організував, режисирував, брав участь і проводив фото і відеозйомку порнографії за участю малолітніх та неповнолітніх дітей

Поліцейські встановили та задокументували злочинну діяльність 51-річного чоловіка. Фігурант прикриваючись діяльністю професійного фотографа, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі. Зловмисник входив з ними в довірчі відносини, а через деякий проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з собою і його 22-річним спільником. Відзнятий матеріал він за кошти збував через інтернет в країни Європейського Союзу, Азії та країн Америки, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

За статеві відносини і участь у порнозйомках зловмисник платив дітям від 500 до 1500 гривень.

Під час обшуків поліцейські виявили і вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, а також фотоплівки, фотокамери, записні книжки, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави. Також банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок і гроші.

За місцем проживання чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, щодо яких фігурант готувався здійснити розпусні дії і виготовити дитячу порнографію.

Тривають заходи по встановленню малолітніх і неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації. Вже встановлено, що від злочинної діяльності затриманого постраждали 5 неповнолітніх.

Інформація про злочинну діяльність затриманого потрапила в засоби масової інформації. Тому зловмисник встиг знищити частину доказів.