Російські військові на Донбасі симулюють хвороби, аби не воювати – розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило звіт про ситуацію в зоні АТО станом на 6 січня. Так, ідеться про те, що російські військові симулюють хвороби, аби не воювати.

1483714663_rosysk-vyskov-na-donbas-simulyuyut-hvorobi-abi-ne-voyuvati-rozvdka

Як повідомили в розвідці, російські окупаційні війська продовжують безчинства і протиправні дії відносно цивільного населення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Зокрема, 5 січня кадрові російські військовослужбовці, які проходять службу у складі 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) Збройних Сил РФ, увірвались до оселі цивільної особи і здійснили пограбування та зґвалтування жінки.

Також у Міноборони зазначили, що керівництво ЗС Російської Федерації активізувало заходи щодо відбору кандидатів на командні посади у з’єднання та частини 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) серед офіцерського складу інших військових округів Росії для забезпечення ротаційних заходів у зимово-весняний період 2017 року.

«Кандидати проходять медичне обстеження та атестаційні комісії за місцем проходження служби. Більшість кандидатів намагається симулювати захворювання і оформлювати довідки щодо сімейних обставин із метою уникнення відряджень», – ідеться у повідомленні української розвідки