Тернопільські освітяни отримають надбавки до зарплат?

Педагогічні працівники Тернополя, які отримують заробітну плату за рахунок державної освітньої субвенції, отримують надбавку за престижність у роботі у розмірі 10% до посадового окладу.

А педагоги перших класів, які працюють за стандартом Нової української школи, – 20%. Також у повному обсязі виплачуються всі інші види надбавок та доплат.

Розмір надбавки за престижність у роботі встановлюється керівником закладу у межах фонду оплати праці, що регулюється Постановою Кабінету міністрів України «Про внесення змін до п.1 постанови КМУ від 23.03.2011 року № 373 «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів»».

Загалом на 2019 рік для виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти Тернополя, які мають фінансуватися за рахунок коштів державної освітньої субвенції, затверджено видатки у розмірі 338, 4 млн. грн. Фактична потреба по заробітній платі, включаючи виплату надбавки за престижність, становить 368,4 млн. грн.

Джерело.