Отруєна вода косить українців: «дитині поставили страшний діагноз»

Батьки ненароком отруїли дитину, приготувавши кашу на воді з криниці. У Харківській області 3-місячний житель села Мілове отруївся нітратами (нітрати – це солі азотної кислоти, що потрапляють у криниці при значному вмісті в ґрунті азотних добрив), що призвело до непоправних наслідків.

Харківські лікарі Інституту загальної та невідкладної хірургії борються за життя 3-місячного жителя села Мілове. Виявилося, що батьки приготували синові кашу на воді з колодязя. Після того, як вода була спрямована в лабораторію на дослідження, виявилося, що норма вмісту нітратів у ній перевищена в 8 разів.

Зазначимо, що під час обстеження у дитини також виявили вроджений порок серця. Інцидент кваліфікували як “злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною”.

Із більшості колодязів України не можна пити, кажуть експерти. У кожному третьому з них вода не відповідає вимогам за бактеріологічними та хімічними показниками.



Також погіршує її якість підняття ґрунтових вод. А копають криниці переважно без дотримання санітарних норм.

Нітрати негативно впливають на нервову систему, на роботу серця та судин. І вони можуть викликати серйозні захворювання.

Джерело.