Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на підвищення цін заповідником «Замки Тернопілля»

З 15 березня підвищують ціни на відвідування історико-архітектурних туристичних об’єктів, що входять до Національного заповідника «Парки Тернопілля». Реакцією потенційних відвідувачів та тернополян на такі зміни не змусила на себе довго чекати. Люди обурюються неадекватністю таких тарифів та зазначають, що такими нововведеннями керівництво лише зменшить потік туристів.

 

 

Відтак невдовзі вхідний квиток на територію Збаразького замку та Вишнівецького палацово-паркового комплексу вартуватиме по 80 грн, для дітей та студентів – 30 грн, подивитися на замки у Теребовлі та Скалаті по 20 та 30 грн відповідно. Екскурсії, залежно від кількості людей у групі та об’єкта, обійдуться від 100 до 300 грн. Окремо доведеться заплатити за фото- та відеозйомку. Наприклад фотографування на території Збаразького замку вартуватиме 70 грн, а в експозиційних залах 100 грн.



Це ж стосується і Вишнівецького палацу. Бажаєте зняти відео – готуйте ще 500 грн.

Щоправда, для турфірм, які укладуть договір із «Замками Тернопілля», передбачені знижки – від 1 до 5 грн за людину, повідомляють у заповіднику.

Поряд з такими недешевими цінами для туристів немає відповідних умов для відвідування, скаржаться місцеві.

– На території замку (в парку) немає навіть туалету, люди ходять під дерева і кущі, то це хіба нормально? Ввечері світло включають тільки коли приїжджають поважні люди,а простим людям, я так розумію, і так видно, – пише Лілія Лілу.

Скаржаться відвідувачі й на непривітність працівників заповідника.

– Мій чоловік-італієць та й я при відвідуванні Збаразького замку думали, що в ціну входить фото працівниками музею. Потім довго пояснювали працівниці, що це ненормально брати в туристів гроші за фото, це ж не фотопослуги музею. Так нам ще й нахамили. Ну які ж туристи захочуть знову відвідати й порекомендувати іншим таке місце з таким сервісом?! – розповідає Kateryna Shmorhay.

Шоковані такими цінами, люди кажуть, що не відвідуватимуть замків і нікому не рекомендуватимуть.

– Точно вам щось робиться в тому замку. Щоб встановити такі ціни – це не нормально! Не піду і нікого не поведу і не побажаю нікому туди іти, – обурюється Вікторія Косач.

Джерело.