Отруєння дітей у тернопільському садочку: що відомо на даний момент

Серед вихованців Тернопільського дошкільного навчального закладу № 14 зареєстровані випадки захворювання на кишкову інфекцію. Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розпочали епідрозслідування та перевірку даного закладу.

— Станом на 9.00 год. 12.03.2019р. зареєстровано 5 випадків інфекційного захворювання серед дітей однієї групи.
— У двох хворих діагноз вже підтверджено лабораторно – ротавірусна інфекція.
— Фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібраний матеріал для лабораторних досліджень, зокрема, питну воду, продукти та страви, змиви на патогенну та умовно-патогенну флору.
— В ході епідрозслідування з’ясовуються обставини, що могли спричинити групове захворювання, а саме щодо організації харчування дітей, дотримання затвердженого меню, забезпечення умов доставки, зберігання продуктів та приготування страв, наявності супровідних документів на продукцію, що засвідчують їх походження, якість та безпечність.
— Фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства надали адміністрації даного закладу пропозиції щодо організації протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації вогнища інфекції, зокрема, 11.03.2019р. в приміщеннях дитячого садочку проведена заключна дезінфекція.
— Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області підписав розпорядження про призупинення роботи групи, де зареєстровані випадки кишкової інфекції з 12.03.2019р. на час дії вогнища інфекції.