Численні забої та черепно-мозкова травма: батько постраждалої дитини розповів подробиці резонансної ДТП

Учора, 14 березня, у Черкасах сталася дорожньо-транспортна пригода по вулиці Чорновола, 116. Водій, рухаючись вулицею на автомобілі “Мерседес” у напрямку проспекту Хіміків, на регульованому пішохідному переході збив дев’ятирічного хлопчика. Батьки постраждалого просять черкащан допомогти знайти свідків аварії.

За словами речниці патрульної поліції Зої Вовк, автомобіліст, який спричинив дорожню пригоду, сам доставив хлопчика до Третьої міської лікарні на автомобілі, яким здійснив на нього наїзд. Попередній діагноз дитини – закрита черепно-мозкова травма та забій лівої легені.

Батько хлопчика Юрій Ладан у коментарі “Про все” розповів, у якому стані дитина сьогодні, і пояснив, чому вони шукають свідків.

– У хлопчика констатували черепно-мозкову травму, але додатково проводитимуться обстеження, адже зараз хлопчик на препаратах і постійно спить. Через забій легень йому дають антибіотики, щоб не сталося запалення. Також у сина – забій черевної порожнини й сьогодні виявилося, що в нього проблеми зі спиною, тобто травма хребта.



Після додаткових обстежень знатимемо точно, – додав батько постраждалого.

За інформацією із соцмереж, аварія сталася близько третьої години дня.

Юрій Ладан розповів, що син двічі на тиждень відвідує гурток, який розташований неподалік того перехрестя. Батьки впевнені, що син переходив дорогу у встановленому місці, адже вони самі водії і постійно розповідають про правила переходу дороги дитині. Ба більше, за словами батька, у тому місці дуже важко перейти дорогу, адже водії часто проїжджають на червоне світло.

– Ми говорили з сином перед тим, як він вийшов із дому, а вже десь за півгодини зателефонував вчитель із гуртка і спитав, чому немає дитини. Я зателефонував Ромі (сину), але відповіла працівниця “Швидкої допомоги”, і я відразу туди поїхав, – додав Юрій.

Чоловікові не зрозуміло, чому водій покинув місце ДТП і відвіз дитину в лікарню, якщо там були свідки, які могли це зробити.

– За кермом був молодий хлопець (22 роки) страхового полісу на автівку не мав, тому страхова лікування сину не відшкодовує, – розповів Юрій Ладан.

Зараз чоловік розшукує свідків ДТП, адже за його словами поблизу того перехрестя було дуже багато людей, але вони не бачили самого моменту зіткнення. Дехто говорить, що хлопчик переходив на заборонений сигнал світлофора, але Юрій Ладан упевнений, що це неможливо, адже перехрестя досить жваве і там великий автомобільний потік.

– Відразу після аварії повз проїжджала автівка патрульних. Вони зупинилися і почали збирати покази свідків, а потім поїхали. Пізніше прибули інші патрульні, яких викликали на місце ДТП. Проте, де свідчення від першої групи патрульних незрозуміло, і чи додадуть їх до матеріалів справи? Патрульні, які приїхали на місце виклику, оформляли схему ДТП. Проте вони оформляли її лише за словами водія “Мерседесу”. У схемі було зазначено, що Рома переходив дорогу у невстановленому місці, а водій проїжджав перехрестя на мигаючий зелений.

Також батько постраждалого зазначив, що поряд з місцем ДТП розташовані будівлі, на яких встановлені відеокамери, втім їхні власники відмовилися надавати відеоматеріали.

– Вони кажуть, що камери були зламані. У поліції зазначають, що збирають свідчення описаних свідків і чекають результатів медичного обстеження. За висновком лікарів визначатимуть відповідальність водія, – прокоментував Юрій Ладан.