Чума вже й тут: Небезпечну недугу вперше виявили i на Закарпаттi

Тут вiд неї загинуло троє диких кабанiв.

Цi тварини жили у вольєрi пiдсобного господарства готельно-ресторанного комплексу “Чорна гора” в урочищi Вiннички, що на околицi Виноградова.

“Регiональна державна лабораторiя ветеринарної медицини в усiх трьох вiдiбраних зразках загиблих тварин виявила ДНК вiрусу африканської чуми свиней, — каже газеті Експрес начальник управлiння Держспоживслужби в районi Степан Барзул.

2604c211c42a4bd42ce0bc5765c2b1f9

— Це перший спалах цiєї хвороби в цьому регiонi. Мабуть, небезпечний вiрус мiгрував iз зараженої територiї, був занесений вiдпочивальниками, якi приїжджають до “Чорної гори” з рiзних областей. Вiрус африканської чуми свиней не впливає на здоров’я людини, бо наш органiзм не чутливий до цього збудника.

Однак людина може бути переносником вiрусу.

Щоб уникнути поширення чуми, нинi на пiдсобне господарство готельно-ресторанного комплексу накладено карантин. Вiн триватиме 40 днiв. Знищено все поголiв’я диких свиней, яких утримували в господарствi. Крiм чотирьох дорослих, забили ще й шiстьох кабанчикiв двотижневого вiку.

Трупи всiх тварин спалено, утилiзовано також дерев’янi споруди, у яких перебували тварини. В усiх селах у радiусi 20 кiлометрiв вiд Виноградова буде проведено подвiрнi обходи i клiнiчний нагляд за свиньми”.