Тернопіль на 3 місці за кількістю користувачів Instagram в Україні

Instagram динамічно зростає в Україні. Станом на початок березня 2019 року, соцмережею користується близько 11 млн українців. Про це повідомили тернопільську інтернет-газету “Про все” у комунікаційному агентстві PlusOne, яке має з 8-річний досвідом роботи на ринку диджитал маркетингу.

 

На сьогоднішній день:

• 11 мільйонів українців користуються Instagram.
• За останній рік аудиторія соцмережі в Україні виросла на 50,7%.
• За таких темпів, до кінця 2019-го обсяг аудиторії Instagram наблизиться до показників Facebook.
• Мобільний додаток Instagram у 2018-му був №1 в Україні за кількістю завантажень серед додатків соцмереж.
• Україна №10 у світі за кількістю жінок, які користуються Instagram.
• Найактивніше соцмережею користуються у Чернівцях, Києві та обласних центрах заходу України.
У 2018 році кількість користувачів зросла на 50,7%, тобто з 7,3 млн до 11 млн.
Найшвидше аудиторія зростала протягом другої половини 2017 року – у травні Instagram користувались 3,8 млн українців, а вже на початку 2018 року кількість зросла на 92,1% – до 7,3 млн.
У 2018 році мобільний додаток Instagram був №1 в Україні за кількістю завантажень серед додатків соцмереж.
Instagram росте значно швидше, ніж Facebook. Якщо темпи росту української аудиторії Instagram збережуться, вже до кінця 2019 року ця соцмережа в Україні впритул наблизиться за обсягами аудиторії до Facebook.
Протягом останніх років, завдяки блокуванню російських соцмереж та плавному перетіканню молодіжної аудиторії Facebook до Instagram, кількість українських інстакористувачів активно
росте. Для дослідження було обрано 10 країн. За рівнем проникнення Instagram Україна перебуває на рівні таких країн як Франція та Німеччина, але зважаючи на темпи росту, вже в 2019
році Україна суттєво випередить їх.
Цікаво, що лідером цього рейтингу є Чернівці (71,51%).



На другому місці – Київ (68,15%), на третьому – Тернопіль (64,02%), четверте місце займає Івано-Франківськ (63,73%), на п’ятому – Львів
(63,29%). Одеса зайняла шосту позицію з результатом 60,3%. У інших обласних центрах показники нижче 60%. Найменший рівень проникнення – у Миколаєві (39,07%), Чернігові (33,86%) та Запоріжжі (33,53%).
ВКонтакте та Одноклассники різко втратили частку українських відвідувачів своїх веб-сайтів у травні 2017 року. Блокування цих, раніше популярних в Україні, соцмереж сприяло зростанню відвідуваності Facebook та Instagram.
Більша частина пошукових запитів генерується, коли користувачі вводять в адресний рядок лише назву сайту, а не його доменне ім’я. З травня 2017 року, через блокування російських соцмереж, українці стали менше гуглити ВКонтакте та Одноклассники і, відповідно, заходити на ці сайти з десктопу.
З середини 2017 року українці стали більше гуглити Instagram.
Instagram користуються українці віком від 13 років (мінімальний вік, з якого дозволено користуватись соцмережею згідно з її правилами).
Є гіпотеза, що чимало користувачів у віці до 13 років також користуються платформою, вказуючи при цьому вік значно старший, ніж насправді. Цим пояснюються аномальні стрибки у віці
18 та 25 років.
Рекламний кабінет об’єднує в одну групу користувачів старших за 65.
Україна займає 10 місце у світі за кількістю жінок, які користуються Instagram – 58,27% від загальної кількості українських Instagram-користувачів.
Серед українців віком 18-24 роки 2,8 млн користуються Instagram, це 91,04% від всіх жителів України в цій групі. У віковій групі 25-35 років 4 млн Instagram-користувачів, це 54,29% від всіх жителів України в цій групі.
Українців віком від 36 до 45 років, які користуються Instagram, – 1,8 млн, це 28,91% від усього українського населення цього віку.
Частка по Київській, Львівській та Одеській областях більша 100% через те, що в їхніх обласних центрах навчається велика кількість українських студентів. Ще одним фактором є те, що
багато людей, які офіційно проживають в інших областях, фактично працюють і живуть в Києві, Львові чи Одесі. Таких користувачів соцмережа відносить до користувачів цих областей.

Джерело.